dilluns, 17 de gener del 2011

Pel·lícules

Data de projecció: 18 de febrer de 2005 Cosas que diria con sólo mirarla (Things you can tell just by looking at her) Direcció i guió: Rodrigo García Any: 2000 País: Estats Units Interpretació: Glenn Close (Dra. Elaine Keener), Cameron Diaz (Carol), Calista Flockhart (Christine Taylor), Kathy Baker (Rose), Amy Brenneman (Kathy), Valeria Golino (Lilly), Irma St. Paule (madre de Elaine), Holly Hunter (Rebecca), Gregory Hines (Robert), Penny Allen (Nancy), Matt Craven (Walter), Miguel Sandoval (Sam), Noah Fleiss (Jay), Danny Woodburn (Albert), Penny Allen (Nancy). Producció: Jon Avnet, Lisa Lindstrom y Marsha Oglesby. Música: Edward Shearmur. Fotografia: Emmanuel Lubezki. Muntatge: Amy E. Duddleston. Disseny de producció: Jerry Fleming. Vestuari: George L. Little. Decorats: Betty Berberian. Sinopsis: En el mateix barri de Los Angeles, la Vall de San Francisco, un grup de dones estan intentant recompondre les seves vides. Una doctora somia en conèixer a un home nou. Una solitària detectiu de policia busca pistes sobre una tragèdia juntament amb la seva germana cega, una parella lluita contra la seva malaltia terminal, una mare soltera s'il·lusiona amb la presència d'un nou veí, una directora de banc després d'haver tingut un romanç amb un home casat s'assabenta que aquest la deixat embarassada.


Data de projecció: 25 de febrer de 2005
Osama

Direcció i guió:
Siddik Barmak
Any: 2003 País: Afganistan, Japó i Irlanda Interpretació: Marina Golbahari (Niña/Osama), Khwaja Nader (Mulá), Arif Herati (Espandi), Zubaida Sahar (La madre), Hamida Refah (La abuela), Gol Rahman Ghorbandi (Talibán) Producció: Siddiq Barmak, Julia Fraser y Julie LeBrocquy Música: Mohamed Reza Darwishi Fotografia: Ebrahim Ghafuri Muntatge: Siddiq Barmak Direcció artística: Akbar Meshkini Sinopsis: Una nena de dotze anys i la seva mare es veuen en mig de la misèria quan, amb l'arribada dels talibans al poder a Afganistan, perden el seu dret a treballar i la possibilitat de sortir soles al carrer, atès que no tenen cap home a la família que vetlli per elles. La mare i l'àvia de la nena decideixen fer-la passar per un nen, això fa que ella tingui moltes pors i angoixes pel que li pugui passar si descobreixen la seva veritable identitat. Es portada amb companyia d'altres nois a la Madrasa, l'escola religiosa que també és un centre de formació militar dels talibans, allà rep ajuda d'un noi que sí sap realment qui és, i ell li dóna un nom: Osama.



Data de projecció: 4 de març de 2005
Como agua para chocolate
(Like water for chocolate)

Direcció i guió:
Alfonso Arau i Laura Esquivel (Novela: Laura Esquivel)
Any: 1992 País: Mexic Interpretació: Marco Leonardi, Lumi Cavazos, Regina Torné, Ada Carrasco, Yareli Arizmendi, Mario Iván Martínez, Claudette Maille, Pilar Aranda, Rodolfo Arias, Margarita Isabel, Farnersio de Bernal, Joaquín Garrido, Sandra Arau Producció: Mexican Film Institute Música: Leo Brouwer Fotografia: Emmanuel Lubezki i Steve Bernstein Sinopsis: És una història d'amor i gastronomia ambientada a Mèxic a principis del segle XX. Dos joves bojament enamorats, Tita (Lumi Cavazos) i Pedro (Marco Leonardi) han de renunciar al seu amor, perquè la mare d'ella decideix que la seva filla més petita, Tita, ha de quedar-se soltera per cuidar-la quan ella sigui gran. Entre les olors i els sabors de la cuina mexicana, Tita patirà durant anys per un amor que perdurarà més enllà del temps.



Data de projecció: 8 de març de 2005
El principio de Arquímedes
Direcció i guió: Gerardo Herrero i Belén Gopegui Any: 2004 País: Espanya Interpretació: Marta Belaustegui (Sonia), Roberto Enríquez (Mariano), Blanca Oteyza (Rocío), Alberto Jiménez (Andrés), Vicky Peña (Carmen), Manuel Morón (Nicolás), Víctor Clavijo (Pedro), Omar Muñoz (David), Nerea Casares (Ángela), Paz Gómez (Elena) Producció: Gerardo Herrero Música: Lucui Godoy Fotografia: Alfredo Mayo Muntatge: Carmen Frías Direcció Artística: Wolfgang Burmann Vestuari: Lena Mossum Sinopsis: La Sonia és una executiva del món de la moda que ni tan sols té temps per dedicar-se al seu fill i al seu marit. Rocío també està casada i amb una filla, es veïna i amiga de Sonia. Tot i estar molt ben preparada professionalment, no ha tingut tanta sort i sempre ha fet treballs eventuals. Cada una d'elles intenta aconseguir el que l'altra té, pensant que així aconseguiran una vida millor. La Sonia busca temps i calma per estar amb el seu fill, que últimament només veu en pijama, i la Rocío vol poder, reconeixement social i independència econòmica. Però com diu el principi d'Arquimedes, flotar o no flotar no depèn només de la matèria de la que un està fet sinó també del líquid laboral i afectiu en el que s'intenta nedar.



Data de projecció: 8 de març de 2006
Las mujeres de verdad tienen curvas
(Real women have curves)

Direcció i guió:
Patricia Cardoso i Gerorge LaVoo i Josefina Lopez
Any: 2002 País: Estats Units Interpretació: America Ferrera, Lupe Ontiveros, Ingrid Oliu, George Lopez, Brian Sites, Lourdes Perez Producció: HBO Films / Newmarket Films Música: Emma Garcia de Mantilla i Heitor Pereira Fotografia: Jim Denault Sinopsis: Ana, una adolescent mexicana, viu a la comunitat hispana de l'est de Los Angeles, i fa poc que ha acabat l'institut, el seu professor l'anima per a que sol·liciti una beca per estudiar a la Universitat de Columbia. Però els seus tradicionals pares pensen que no és temps per estudiar, sinó per ajudar a la família. Preocupada entre les dues ambicions personals i amb la seva tradició cultural, accedeix a treballar amb la seva mare a la fàbrica de costura de la seva germana, en el centre de Los Angeles.



Data de projecció: 17 de març de 2006
Las chicas del calendario
(Calendar girls)

Direcció i guió:
Nigel Cole i Juliette Towhidi i Tim Firth
Any: 2003 País: Regne Unit Interpretació: Helen Mirren (Chris), Julie Walters (Annie), Linda Bassett (Cora), John Alderton (John), Annette Crosbie (Jessie), Penelope Wilton (Ruth), Celia Imrie (Celia), Philip Glenister (Lawrence), Ciarán Hinds (Rod), Geraldine James (Marie) Producció: Nick Barton i Suzanne Mackie Música: Patrick Doyle Fotografia: Ashley Rowe Muntatge: Michael Parker Diseny de producció: Martin Childs Direcció Artística: Mark Raggett Vestuari: Frances Tempest Sinopsis: Chris i Annie són dues bones amigues molt unides tot i les diferències de caràcter. Viuen en un petit poble de Yorkshire Dales, però la tranquil·litat de les seves vides acaba quan el marit d'Annie mor de leucèmia. Membre actiu de l'Institut de la Dona Local, Chris encapçala un projecte amb les seves companyes per aconseguir fondos per a l'hospital del poble. La seva idea, aparentment tradicional, consisteix a publicar un calendari amb fotografies de dones. Cada una haurà de posar com si estigués fent alguna de les seves labors tradicionals: fent melmelada, plantant testos, fent mitja. Però la idea adquireix un gir inesperat, totes decideixen posar nues davant la càmera. Les seves fotos bombardegen els titulars dels diaris nacionals i internacionals. Durant el viatge de promoció a Hollywood, apareixen a la televisió i a les portades de les millors revistes. Amb el furor que causen, l'amistat de Chris i Annie es posa a prova.


Data de projecció: 24 de març de 2006
Flores de otro mundo

Direcció i guió: Icíar Bollaín i Julio Llamazares Any: 1999 País: Espanya Interpretació: José Sancho (Carmelo), Lisette Mejía (Patricia), Luis Tosar (Damián), Marilin Torres (Milady), Chete Lera (Alfonso), Elena Irureta (Marirrosi), Amparo Valle (madre), Rubén Ochandiano (Óscar) Producció: Santiago García de Leániz, Enrique González Macho (La Iguana - Alta Films S.A.) Música: Pascal Gaigne Fotografia: Teo Delgado Sinopsis: Patricia és una dominicana que fuig de Madrid buscant espai i seguretat econòmica per als seus fills petits. Marirrosi ve de Bilbao, treballa i té una vida autònoma i confortable, però està sola. Milady, cubana, acaba de fer vint anys i ha deixat l'Habana buscant un altre món. Les tres intenten trobar la felicitat en companyia, al costat d'algun dels homes de Santa Eulalia, un poble castellà on no hi ha dones joves. Patricia i Marirrosi arriben juntes, en una caravana organitzada pels homes del poble. Carmelo, un home ric que viatja amb regularitat a la illa de Cuba, porta a Milady.


Data de projecció: 31 de març de 2006
Las mujeres perfectas (The Stepford wives)
Direcció i guió: Frank Oz Paul Rudnick; basat en la novel·la de Ira Levin Any: 2004 País: Estats Units Interpretació: Nicole Kidman (Joanna Eberhart), Matthew Broderick (Walter Kresby), Bette Midler (Bobbie Markowitz), Christopher Walken (Mike Wellington), Faith Hill (Sarah Sunderson), Glenn Close (Claire Wellington), Roger Bart (Roger Bannister), David Marshall Grant (Jerry Harmon), Jon Lovitz (Dave Markowitz), Lorri Bagley (Charmaine) Producció: Scott Rudin, Donald De Line, Gabriel Grunfeld i Edgar J. Scherick. Música: David Arnold Fotografia: Rob Hahn Muntatge: Jay Rabinowitz Disseny de producció: Jackson de Govia Direcció Artística: Peter Rogness Vestuari: Ann Roth Sinopsis: Joanna Eberhart creu que ha arribat al punt més alt, ja que és la presidenta de la cadena EBS més jove de la història i té un marit i dos fills preciosos. La vida de Joanna és perfecte fins que arriba un dia catastròfic en què sent que el món se li llença a sobre. La fan fora de la feina, el seu matrimoni comença a ser inestable, oblida fins i tot la direcció de l'escola dels seus fills i es converteix en candidata perfecte per una teràpia d'electro-shock. Però la crisi nerviosa serveix perquè la Joanna i el seu marid Walter es replantegin la seva vida: es traslladen per tornar a començar una nova vida en l'idíl·lic paradís suburbà de Stepfort, a Connecticut. Però alguna cosa estranya passa a la vila de Stepford, alguna cosa que fa que estigui en alerta Joanna i Bobbie Markowitz, que també acaba d'instalar-se a la zona amb el seu marit irascible Dave. Roger Bannister, un arqutecte que s'ha traslladat a Stepford amb l'esperança de salvar la seva relació amb els seu conservador company Jerry. El problema de totes tres parelles, són les esposes, totes són com Claire Wellington, guapes, felices i espectacularment actives i creatives: fan pastissos, pinten la casa, tallen la gespa, juguen amb els nens i encara, fins i tot, tenen temps per rebre als seus marits amb llenceria quan tornen de la feina. Joanna, cada vegada es preocupa més per les seves atractives però sumisses veïnes. En canvi, el seu marid Walter, està encantat. En particular l'impresiona l'Associació d'homes d'Stepford, ja que la seu és una important mansió que s'eleva en el centre de la ciutat.


Data de projecció: 8 de març de 2007
En tierra de hombres
(North country)
Direcció i guió: Niki Caro i Michael Seitzman; basat en el llibre "Class action: The landmark case that changed sexual harassment law" de Clara Bingham i Laura Leedy Gansler. Any: 2005 País: Estats Units Interpretació: Charlize Theron (Josey Aimes), Frances McDormand (Glory), Sean Bean (Kyle), Richard Jenkins (Hank), Jeremy Renner (Bobby), Michelle Monaghan (Sherry), Woody Harrelson (Bill White), Sissy Spacek (Alice), Elle Peterson (Karen Aimes), Thomas Curtis (Sammy Aimes), James Cada (Don Pearson), Rusty Schwimmer (Betty) Producció: Nick Wechsler Música: Gustavo Santaolalla Fotografia: Chris Menges Muntatge: David Coulson Disseny de producció: Richard Hoover Direcció Artística: Greg Hooper Vestuari: Cindy Evans Sinopsi: Josey Aimes, després d'una ruptura matrimonial, torna al seu poble natal, al nord de Minnesota, per trobar una bona feina. Amb dos fills al seu càrrec busca feina a la font principal de treball de la regió: les mines de ferro. Tot i que la feina és dura, està ben remunerat, i les amistats que es fan dins la feina són part també de la vida quotidiana, unint famílies i veïns en un vincle comú. És una indústria dominada pels homes des de sempre, en un lloc on els canvis són poc comuns. Animada per la seva amiga Glory. Una de les poques dones mineres en el poble, Josey s'uneix amb els treballadors que perforen roca per treure el mineral de la cantera. Està mentalitzada per suportar la perillosa i dura feina que suposa treballar en les mines, però no per aguantar l'assajament que ella i les altres mineres pateixen per part dels seus companys, cosa que fa que sigui una prova més dura. L'últim que volen els miners és haver de competir amb dones per les poques feines que hi ha, dones, que segons ells, no haurien d'estar conduint camions ni arrossegant pedres. Quan Jersey protesta contra el tracte que ella i les seves companyes reben, es troba amb una gran oposició. No només els que manen no volen escoltar la veritat, sinó que tampoc els membres de la comunitat com els seus pares i moltes de les seves companyes que tenen por de que faci que la situació empitjori. Les conseqüències de la lluita de Josey per aconseguir una vida millor per ella mateixa i pels seus fills afectarà a tots els aspectes de la seva vida, inclús les relacions amb els seus fills. A través d'aquests contratemps, Josey trobarà valor per lluitar pel que ella creu, tot i haver-ho de fer tota sola. Inspirada en una història real, “En tierra de hombres” segueix el viatge de Josey per un camí que la conduirà més lluny del que mai hauria imaginat, inspirant a molts altres i acabant amb la disputa massiva de l'assajament sexual.


Data de projecció: 16 de març de 2007
Antonia (Antonia's line) Direcció i guió: Marleene Gorris Any: 1995 País: Holanda Interpretació: Willeke Van Ammelrooy, Jan Decleir, Els Dottermans, Victor Löw, Michael Pas, Marina De Graaf, Mil Seghers Producció: Bergen (Primer Time/Bard Entretainment/NPS Televisie) Música: Ilona Seckaz Fotografia: Willy Stassen Sinopsis: En una tranquil·la granja d'Holanda, la nonagenària Antonia fa la seva vida. Tranquil·lament al seu llit, fa memòria fins el dia, una mica més tard de la Segona Guerra Mundial, en què torna al poble on va néixer. A partir d'aquí, recorda la seva vida durant els cinquanta anys següents, així com la dels seus fills i néts. Un dia rere un altre, el comportament independent, inconscient i excèntric d'Antonia i la seva família, en especial la lluita pel feminisme, es barreja amb la vida quotidiana del poble en el que viuen. La vella granja es converteix en la llar de persones molt variades, en les que el ressentiment inicial es converteix en tolerància i posteriorment, en amor.


Data de projecció: 23 de març de 2007
Princesas

Direcció i guió: Fernando León de Aranoa Any: 2005 País: Espanya Interpretació: Candela Peña, Micaela Nevárez, Llum Barrera, Mariana Cordero, Violeta Pérez, Mónica Van Campen, Flora Álvarez, Alejandra Llorente Producció: Reposado Producciones Música: Manu Chao Fotografia: Ramiro Civita Sinopsis: És la història de dues dones, dues prostitutes, dues princeses. Una d'elles es diu Caye, té casi trena anys, serrell de perruqueria i un atractiu discutible. Zulema és una princesa desterrada, dolça i fosca, que viu a diari l'exili forçós de la desesperació. Quan es coneixen estan en llocs diferents, casi enfrontats: són moltes noies les que veuen amb recel l'arribada d'immigrants a la prostitució. Caye i Zulema no tarden en comprendre que, tot i la distància, les dues caminen per la mateixa corda fluixa. De la seva complicitat neix aquesta història.


Data de projecció: 30 de març de 2007
Ángeles de hierro (Iron jawed angels) Direcció i guió: Katja von Garnier i AJennifer Friedes i Sally Robinson Any: País: Estats Units Interpretació: Hilary Swank, Margo Martindale, Anjelica Huston, Frances O’Connor, Lois Smith, Vera Farmiga, Brooke Smith, Adilah Barnes, Laura Fraser, Semen Hirzhner, Jeremy Nichols, Donna York Dunn, Kristina Vensko, Molly Parker, Lois Sanders Producció: James Bigwood, Laura McCorkindale, Denise Pinckley Música: Reinhold Heil, Johnny Klimek Fotografia: Robbie Greenberg Sinopsis: Alice Paul, una dona compromesa amb la lluita pel vot femení, posa contra les cordes al President Woodreo Wlson reclamant, a les portes de la Casa Blanca, el que el Govern dels Estats Units ja havia autoritzat: la XIX Esmena de la Constitució en la que es reconeix el dret de la dona a votar. Van ser temps de protesta al carrer, desfilades i vagues de fam. Alice Paul i les seves coreligionàries arriben a ser empresonades i alimentades a la força abans de que el president Wilson accepti posar en marxa la XIX Esmena i donar fi a la lluita que havien mantingut generacions de dones durant més de cent anys.


Data de projecció: 8 de març de 2008
Agua con sal

Direcció i guió: Pedro Pérez-Rosado i Lilian Rosado González Any: 2005 País: Espanya i Portugal Interpretació: Yoima Valdés (Olga), Leyre Berrocal (Mari Jo), Juan Carlos Morales (Johnny), Candela Fernández (Lucía), Lola Molto (Dueña), Ofelia Medina (Olvido), Joan Crosas (Cocinero), Elia Enid Cadilla (Enfermera), Bebe Pérez (Drogata), Empar Ferrer (Vecina) Producció: Ximo Pérez Música: Carlos Varela Fotografia: Miguel Llorens Muntatge: Vicente Ibáñez i Rafa Montesinos Direcció Artística: Jero Bono Vestuari: Miguel Carbonell Sinopsis: L'Olga, una noia jove cubana, arriba a Espanya amb una beca d'estudis pensant que seria el principi d'una millor vida. El problema és que és una immigrant il·legal que pateix les conseqüències de la migració, no pot tornar a casa i ha de buscar-se la vida. Mari Jo, és una jove valenciana de la Ribera Alta, nascuda en una família plena de problemes i a la que el destí li ha marcat la vida. Són treballadores il·legals d'una fàbrica de mobles en la que cobren dos euros per hora. “Agua con sal” és una història de dones que lluiten per sobreviure en aquesta societat del benestar i grans oportunitats, en la que busquen desesperadament el que han perdut.


Data de projecció: 14 de març de 2008
Maria llena eres de gracia
(Maria full of grace)

Direcció i guió: Joshua Marston Any: 2004 País: Estats Units i Colòmbia Interpretació: Catalina Sandino Moreno (María), Yenny Paola Vega (Blanca), Guilied López (Lucy), Orlando Tobón (Don Fernando), Jhon Alex Toro (Franklin), Patricia Rae (Carla), Virginia Ariza (Juana), Charles Albert Patiño (Felipe), Wilson Guerrero (Juan), Johanna Andrea Mora (Diana) Producció: Paul Mezey Música: Jacobo Lieberman y Leonardo Heiblum Fotografia: Jim Denault Muntatge: Anne McCabe y Lee Percy Disseny de producció: Mónica Marulanda i Debbie De Villa Vestuari: Lauren Press i Sarah Beers Sinopsis: María té 17 anys, viu amb la seva mare, la seva àvia, la seva germana i el seu nevot en una petita ciutat al nord de Bogotà. Treballa en una enorme plantació de roses. María i Blanca, la seva millor amiga, són les encarregades de retirar les espines de les tiges i preparar les flors per a l'exportació. És una feina dura i han de seguir normes molt estrictes. Per María, l'única distracció que hi ha són els balls a la plaça del mercat, on va els caps de setmana amb la seva parella Juan. La María és molt impulsiva. Un dia, després de discutir amb un dels seus caps, marxa de la feina, la seva família no entén per què ha deixat la feina i ningú sospita de que la María està embarassada. Decideix provar sort a la ciutat. Durant el viatge, es troba a Franklin, un noi que ja coneixia. Ell és un jove acostumat al món i impresiona a la María amb la seva seguretat. Li parla d'una feina, María enten perfectament que tracta sobre passar drogues a Estats Units, empassant-se paquets petits d'heroïna. D'aquesta manera guanyarà 5.000 dòlars en un viatge, que farà que la feina la convenci. Lucy ja ha fet el viatge dues vegades i amb èxit, i li ensenya com preparar-se físicament i també el que ha de saber fer si les coses surten malament. Blanca no triga en ser reclutada pels venedors. Uns dies més tard, les dues amigues pugen a un avió que les portarà fins a Estats Units, en aquest viatge, maria porta 62 paquets a l'estomac...


Data de projecció: 28 de març de 2008
La sonrisa de Mona Lisa
(Mona Lisa smile)

Direcció i guió: Mike Newell i Lawrence Konner i Mark Rosenthal Any: 2003 País: Estats Units Interpretació: Julia Roberts (Katherine Watson), Kirsten Dunst (Betty Warren), Julia Stiles (Joan Brandwyn), Maggie Gyllenhaal (Giselle Levy), Marcia Gay Harden (Nancy Abbey), Dominic West (Bill Dunbar), Topher Grace (Tommy Donegal), Ginnifer Goodwin (Constance Baker), Juliet Stevenson (Amanda Armstrong), John Slattery (Paul Moore) Producció: Elaine Goldsmith-Thomas, Paul Schiff i Deborah Schindler Música: Rachel Portman Fotografia: Anastas N. Michos Muntatge: Mick Audsley Disseny de producció: Jane Musky Direcció Artística: Patricia Woodbridge Vestuari: Michael Dennison Sinopsis: Katherine Watson viatja des de California al campus de la Universitat de Wellesley a Nova Englaterra a l'octubre de 1953 per ensenyar Història de l'Art. A l'era de postguerra, Katherine espera que les seves estudiants, les millors i més brillants del país, aprofitin les oportunitats que se'ls presenten. Tot i així, després de la seva arribada, Katherine descobreix que l'entorn de la prestigiosa institució està estancada en la conformitat. Segons la reconeguda professora, Nancy Abbey, un anell de compromís en el dit d'una noia jove, està considerat un premi més gran que una bona educació. Quan Katherine anima a les seves alumnes a pensar per si mateixes, s'enfronta amb les característiques més conservadores del professorat i de l'alumnat, incloent-hi una de les seves alumnes, la superficial Betty Warren. La recent casada Betty es converteix en una formidable adversària quan Katherine convenç a la seva millor amiga, Joan Brandwyn, per a sol·licitar el seu ingrés a l'Escolta de Dret de Yale, tot i que està esperant proposta matrimonial per part del seu xicot. Per l'elegant i provocativa Giselle Levy, Katherine es converteix en una mentora i model de comportament. Del seu exemple, la dolça i tímida Conni Baker, també adquireix valor i aconsegueix la suficient confiança per superar les seves inseguretats. A través dels intents de les seves estudiants per trobar el seu propi camí, Katherine també apren una lliçó diferent per ella mateixa.


Data de projecció: 4 d'abril de 2008
La soledad

Direcció i guió:
Jaime Rosales i Enric Rufas
Any: 2007 País: Espanya Interpretació: Sonia Almarcha, Petra Martínez, Miriam Correa, Nuria Mencía, María Bazán, José Luis Torrijo, Jesús Cracio, Lluís Villanueva, Juan Margallo Producció: Fredesval Films / Wanda Visión / In Vitro Films Música: Varios Fotografia: Óscar Durán Sinopsis: És la història de dues dones. Una és Adela, que es trasllada a Madrid, on inicia una vida nova juntament amb el seu fill d'any i mig. Allà troba feina i noves amistats, fins que passa alguna cosa... L'altra protagonista es Antonia, la propietària d'un petit supermercat de barri, en la que la seva vida és veu alterada pels problemes de les seves filles...



Data de projecció: 8 de març de 2009
Solo ellas... Los chiscos a un lado
(Boys on the side)

Direcció i guió: Herbert Ross i Don Roos Any: 1995 País: Estats Units Interpretació: Drew Barrymore, Mary-Louise Parker, Whoopi Goldberg, Matthew McConaughey, James Remar, Billy Wirth, Anita Gillette, Dennis Boutsikaris, Estelle Parsons, Amy Aquino Producció: Regency Enterprises / Le Studio Canal+ / Alcor Films Música: David Newman Fotografia: Donald E. Thorin Sinopsis: Per a la cínica cantant de club Jane DeLuca, la vida no ha sigut mai fàcil. Per altra banda, els homes sempre han sigut un misteri per la delicada Robin, i la irresponsable Holly s'enamora casi tots els dies. Les tres dones, totalment diferents entre elles, i cada una amb un secret amagat, iniciaran juntes el viatge de les seves vides, amb res en comú excepte un dolorós passat i el desig d'un futur millor.


Data de projecció: 13 de març de 2009
Las chicas de la lencería
(Herbstzeitlosen, die)

Direcció i guió:
Bettina Oberli i Sabine Pochhammer.
Any: País: Suïssa Interpretació: Stephanie Glaser (Martha Jost), Annemarie Düringer (Frieda), Heidi Maria Glössner (Lisi Bigler), Monica Gubser (Hanni Bieri), Hanspeter Müller-Drossaart (Walter Jost), Lilian Naef (Vreni Jost), Monika Niggeler (Shirley Bigler), Peter Wyssbrod (Ernst Bieri), Manfred Liechti (Fritz Bieri) Producció: Alfi Sinniger Música: Luk Zimmermann Fotografia: Stéphane Kuthy Muntatge: Mike Schaerer Disseny de producció: Monica Rottmeyer Vestuari: Greta Roderer Sinopsis: La Martha no pot superar la mort del seu marit i intenta trobar un significat a la seva vida. Les partides de cartes amb les amigues, Lisi, Hanna i Frieda, han perdut l'alegria i es planteja què fer realment amb la seva vida. Una nit, se'n va a dormir pensant en morir, però el destí sembla tenir altres plans per ella. Preocupades per la Martha, les seves tres amigues, la convencen, tot i tenir 80 anys, ha de complir el somni de ser modista. És llavors quan decideix obrir una botiga de roba interior femenina, moderna i amb tocs eròtics, on destaquen dissenys que ha fet ella mateixa. Aquest fet farà que la vida de totes les dones, submergides en l'ambient provincià d'una comarca paradisíaca, però avorrida, faci un gir radical. Aquesta novetat fa que el poble es revolucioni una mica i que els pilars de la comunitat conservadora tremolin. Molta gent no veu amb bons ulls els escandalosos canvis, que faran que apareguin noves relacions inesperades. Però les noies de la llenceria no es deixaran intimidar tan fàcilment...


Data de projecció: 20 de març de 2009
Caramel
Direcció i guió: Nadine Labaki i Rodney El Haddad Any: 1995 País: Interpretació: Nadine Labaki, Adel Karam, Yasmine Al Masri, Joanna Moukarzel, Gisèle Aouad, Dimitri Staneofski, Sihame Haddad, Aziza Semaan, Fadia Stella, Fatmeh Safa Producció: Anne-Dominique Toussaint Música: Khaled Mouzanar Fotografia: Yves Sehnaoui Sinopsis: Cinc dones es troben habitualment a un saló de bellesa, a Beirut. És un espai ple de colors i amb molta sensualitat on varies generacions es troben, parlen i fan confidencies. Layal estima a Rabih, però Rabih està casat. Nisrin és musulmana i el seu futur matrimoni planteja un problema: ella no és verge. Rima està turmentada per l'atracció que sent per les dones i viu al ritme de les visites d'una bonica client de llargs cabells. Yamal es nega a envellir. Rose ha sacrificat la seva vida per ocupar-se de la seva germana gran. Al saló de bellesa, els homes, el sexe i la maternitat es situen en el centre de les seves converses íntimes i lliures, entre talls de cabell i depilació amb una pasta caramel·litzada de sucre, aigua i llimona.


Data de projecció: 5 de març de 2010
Las horas
(The hours)

Direcció i guió:
Stephen Daldry i David Hare; basada en la novel·la de Michael Cunningham
Any: 2002 País: Estats Units Interpretació: Meryl Streep (Clarissa Vaughan), Nicole Kidman (Virginia Woolf), Julianne Moore (Laura Brown), Stephen Dillane (Leonard Woolf), Miranda Richardson (Vanessa Bell), Ed Harris (Richard Brown), John C. Reilly (Dan Brown), Charley Ramm (Julian Bell), Toni Collette (Kitty), Claire Danes (Julia Vaughan), Jeff Daniels (Louis Waters), Eileen Atkins (Barbara) Producció: Scott Rudin i Robert Fox Música: Philip Glass Fotografia: Seamus McGarvey Muntatge: Peter Boyle Disseny de producció: Maria Djurkovic Direcció Artística: Mark Raggett, Judy Rhee i Nick Palmer Vestuari: Ann Roth Sinopsis: És una història de tres dones en busca del sentit de les seves vides. Cada una viu en una època i lloc diferents, però estan vinculades entre si pels seus desitjos i les seves pors. Virginia Wolf, en els suburbis de Londres al principi de 1920, inicia la seva batalla instantàneament, quan comença a escriure la seva primera novel·la “Mrs. Dalloway”. Laura Brown, una esposa i mare en Los Angeles a finals de la Segona Guerra Mundial, està llegint “Mrs. Dalloway”, troba que és una novel·la reveladora i decideix fer un canvi brusc en la seva vida. Clarissa Vaughan, una versió contemporània de la Sra. Dalloway de Wolf, viu en una ciutat de Nova York en l'actualitat i està enamorada del seu amic Richard, un brillant poeta que està morint de SIDA. Les tres històries interactuen i finalment es troben en un sorprenen i transcendent moment de reconeixement compartit.


Data de projecció: 13 de març de 2010
Solas
Direcció i guió: Benito Zambrano Any: 1999 País: Espanya Interpretació: María Galiana, Ana Fernández, Carlos Álvarez-Novoa, Antonio Dechent, Paco de Osca, Juan Fernández Producció: Maestranza Films Música: Antonio Meliveo Fotografia: Tote Trenas Sinopsis: Maria, una dona de 40 anys, malviu en un fosc apartament d'un barri pobre i conflictiu, treballa eventualment com noia de la neteja i està embarassada d'un home que no l'estima. Està sola i la beguda és la seva única companyia. La seva mare ha malgastat la seva vida amb un home que sempre ha confós les carícies amb les bufetades i per una filla que ha traçat una vida lluny d'ella. Està sola. El seu veí, vidu, esgota els seus últims anys amb el seu gos, Aquiles. Està sol. Els tres encreuen les seves vides i sumen les seves soledats donant així una oportunitat a l'esperança.


Data de projecció: 19 de març de 2010
Novia a la fuga
(Runaway bride)

Direcció i guió:
Garry Marshall; Josann McGibbon i Sara Parriott
Any: 1999 País: Estats Units Interpretació: Julia Roberts, Richard Gere, Hector Elizondo, Joan Cusack, Rita Wilson, Paul Dooley, Laurie Metcalf, Jane Morris, Christopher Meloni, Sela Ward Producció: Paramount Pictures i Touchstone Pictures Música: James Newton Howart Fotografia: Stuart Dryburgh Sinopsis: Ike Graham és redactor d'un diari de Nova York i té més d'un problema: una hora per entregar el seu article, la seva cap és la seva ex-muller i la seva agenda està plena. Quan decideix perdres en el seu refugi preferit, a la cerca d'idees per escriure, Ike té la notícia del cas d'una jove de la zona rural de l'estat de Maryland, Maggie, a la que li encanten els compromisos matrimonials, però li horroritza el matrimoni. Intrigat, Ike escriu una columna sobre el cas de la jove, sense preveure l'enuig de Maggie i la cadena d'embolics que acabarà deslligant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada