divendres, 14 de gener de 2011

Manifest 25 de novembre de 2006 (no hi ha presentació)

Sentir i Dir la Violència. Sentir i Dir la Llibertat. SENTIR és la primera eina que tenim les dones per protegir-nos, per identificar les violències i l’abús. Escoltar i donar valor a allò que sentim. Sentir el propi espai, sentir-lo en el cos, en la casa, al carrer, al món. Sentir que podem estar en risc, que el nostre espai, la nostra vida, el nostre cos, la nostra creativitat i estar en el món, estan en perill. Sentir que volem estar bé. Sentir que la nostra vida és a les nostres mans, viure-la en llibertat. Dir allò que ens passa és un pas decisiu per acabar amb les violències i l’abús. Dir com a manera de donar-nos autoritat, poder rebutjar el que ens fa mal i apropar-nos al que ens és beneficiós. Dir les violències tal com les vivim, dir la llibertat des de nosaltres. Donar valor al nostre llenguatge sobre les violències i sobre la llibertat. Conèixer i afirmar la pròpia veu. Dir-ho a altres dones per compartir, per crear nous camins plegades. Dir el món sense violències contra les dones. Per sentir i dir la violència i la llibertat no en tenim prou amb la igualtat de drets, no en tenim prou amb les lleis. Tot i així, hem treballat i treballem per la millora de les mesures socials i jurídiques. Aquest any tenim pendent d’aprovació la Llei dels drets de les dones contra la violència masclista, amb la que es van comprometre els tres partits que ara tornaran a governar a Catalunya. També ens mantenim vigilants respecte a l’aplicació de la Llei Integral que ja es va posar en funcionament a nivell estatal, especialment pel que fa a la dotació econòmica i a les mesures d’atenció i prevenció. Sentir i Dir la Violència i la Llibertat en totes les llengües, cultures i territoris, amb la sonoritat que escurça la distància. Diem i Sentim les propostes de pau i contra les violències i el feminicidi de les dones de Ciutat Juárez, de Colòmbia, de Palestina-Israel, de l’Iraq, de l’Afganistan, de Catalunya... Veus de dones d’arreu del món que treballem per la pau i diem, juntes:
m’escolto, t’escolto, ens escoltem, escolteu-nos
XARXA DE DONES CONTRA LA VIOLÈNCIA


Extret de CaladonaAquest manifest, tot i no ser de la PDB i ser de la Xarxa de Dones contra la violència, va ser el manifest que van llegir pel 25 de novembre, tant a Blanes com a Barcelona.
En el manifest s'utilitzen repetides vegades les paraules “sentir” i “dir” per fer veure d'alguna forma els sentiments d'una dona en condicions de violència. I finalment, reclamant al món, no només igualtat de drets i de lleis, sinó també socials i jurídiques, i que per fi, acabi la violència masclista tant a Catalunya, com als països en guerra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada